Félresikerült feketeerdő torta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 6 tojásból piskóta
- 4 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
- 7 evőkanál porcukor
- 10 dkg milka mogyorókrémes csoki
- 1 meggybefőtt
- 1 zacskó vanília ízű vagy tejszínes pudingpor
- tej
Elkészítés
A piskótát megcsináljuk. A tejszínt alaposan lehűtjük. 4 kanál porcukrot beleszórunk, majd robotgéppel fél percig keverjük. Beletesszük a habfixálót is, és addig folytatjuk a keverést, míg a kívánt sűrűséget el nem érjük. Belekeverjük a gőz fölött felolvasztott csokit, majd megkenjük vele a torta egyik lapját és a külsejét is. A torta másik lapját a meggyes krémmel megkenjük, majd mag nélküli meggyeket helyezünk erre a krémre.
Meggyes krém: A meggybefőtt levének háromnegyedét felforraljuk. Egy külön tálban kikavarjuk a pudingport a meggybefőtt levének negyedével és 3 kanál porcukorral. Miután a meggylé felforrt, a kikavart pudingport belekeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, s addig kavarjuk, míg kellő sűrűségű nem lesz. Ha a meggybefőtt leve nem fél liter, akkor tejet még adjunk hozzá.
Megjegyzés
Páromtól azt kértem szülinapomra, hogy csináljon feketeerdő tortát. Elég nehéz feladatot adtam neki, mert még semmilyen süteményt nem csinált még soha életében. Valahogy ez a torta lett belőle, ami az én egyik kedvenc tortámmá lépett elő.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.